Üdvözöljük a

A nyári diákmunkához és a hőségriasztás alatti munkavégzéshez kapcsolódó összefoglaló | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A nyári diákmunkához és a hőségriasztás alatti munkavégzéshez kapcsolódó összefoglaló

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2019. június 14.

A nyári időszak beköszöntével néhány időszakos téma aktuális lett, így a hőségben történő munkavégzés és a diákmunka. Ezen témákhoz kapcsolódva a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások figyelmébe ajánl több tájékoztató anyagot.

1. Hőség

Az idei első hőség beköszöntével 2019. június 12-től június 16-ig harmadfokú hőségriasztást rendeltek el. A Pénzügyminisztérium (továbbiakban: PM) Munkavédelmi Főosztálya a hőségben végzett munka veszélyeiről és megelőző intézkedéseikről rövid összefoglalót készített. A közlemény és az abban megjelent összefoglaló az alábbi linken érhető el:

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=691

 

 

2. Diákmunka

A nyári diákmunka kapcsán a PM Munkavédelmi Főosztálya és a Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya is egy-egy hasznos összefoglalót állított össze, továbbá a témával kapcsolatban a NAV-nál is megjelent egy rövid tájékoztató.

 

2.1.) A nyári diákmunkák munkavédelmi kérdéseiről szóló PM tájékoztató az alábbi linken érhető el:

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=690

 

2.2.) A „Tudnivalók a nyári diákmunkákról” c. PM összefoglaló anyag az alábbi linken érhető el:

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=172&hir_reszlet=689

 

2.3.) A NAV által „Diákként dolgozni” című, a nyári diákmunkához kapcsolódó tájékoztató anyag az alábbi linken érhető el:

https://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/Diakkent_dolgozni20190606.html