Üdvözöljük a

A moldovai No.1 szupermarketlánc a magyarországi élelmiszer-behozatal lehetőségeiről | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A moldovai No.1 szupermarketlánc a magyarországi élelmiszer-behozatal lehetőségeiről

2015. május 21.

Szívesen találnának olyan partnert Magyarországról, aki fagyasztott zöldségeket, friss zöldséget (különösen salátát), tejtermékeket, valamint macska- és kutyaeledelt, továbbá háztartási szereket, konyhai műanyag edényeket, háztartási és konyhai eszközöket, műanyag tasakokat tudna eladni.

A Moldova minden nagyobb városában nagy kiterjedésű szupermarkettel, előtte nagy területű gépkocsiparkolóval rendelkező No.1 cég 1.300.000.000 MDL-es (mintegy 65 millió eurós) 2014. évi összforgalma alapján nem sokkal van lemaradva a piacvezető Linellá-tól. A No.1 áruinak 25 %-át közvetlenül külföldi cégektől vásárolja. A moldovai fővárosban, Chisinau-ban található, központi fekvésű szupermarketjeik a forgalmazott áruk minősége, illetve az áruválaszték nagysága tekintetében, a kiszolgálás minőségében a teljes moldovai szakmai összehasonlításban a legközelebb állnak az európai standardokhoz és elvárásokhoz.

 

Magyarországról jelenleg a szentesi Hungerit vállalattal állnak üzleti viszonyban (szárnyas hús szállítása Moldovába).

 

Forrás: Magyarország Nagykövetsége Kisinyov