Üdvözöljük a

Autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylése, módosítása | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylése, módosítása

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2015. február 23.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívása a 2016. január 1-től érvényes autonóm vámfelfüggesztések és vámkontingensek igénylésével, módosításával kapcsolatban.

– A 2016. január 1-jétől érvénybe lépő új, vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó kérelmeket legkésőbb 2015. február 28-ig kell eljuttatni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára elektronikus formában.

 

– A 2015. december 31-én lejáró hatályú vámfelfüggesztések meghosszabbítása iránti kérelmeket 2015. március 31-ig lehet megküldeni a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára, elektronikus formában.

 

– Lehetőség van a jelenleg érvényes vámfelfüggesztésekkel, illetve vámkontingensekkel szembeni kifogások előterjesztésére is. A kifogásokat az arra rendszeresített formanyomtatványon, elektronikus formában, folyamatosan, de legkésőbb 2015. április 30-ig lehet benyújtani a Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságára.

 

A további információkat és a formanyomtatványokat a mellékelt dokumentumok tartalmazzák.

A minisztériumi kiírás és a mellékletek az alábbi oldalon is elérhetők: http://www.kormany.hu/hu/dok?source=6&type=402#!DocumentBrowse

 

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a tájékoztatót, amely összefoglalja a kérelmekkel kapcsolatos tartalmi és formai követelményeket!

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kereskedelempolitikai Főosztálya keretében működő Vámtarifa Bizottság titkárságának e-mail címe: vtb.hungary@mfa.gov.hu, postacíme: 1027 Budapest, Bem rkp. 47.