Üdvözöljük a

Defence & Security 2015 vásár Bangkokban | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Defence & Security 2015 vásár Bangkokban

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2015. április 1.

2015. november 2-5. között kerül megrendezésre Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb védelmi és biztonságtechnikai kiállítása és vására Bangkokban, a Defense & Security 2015.

A Defense & Security 2015 kiállítás és vásár kiváló lehetőség arra, hogy az iparágban érdekelt magyar vállalkozások bemutassák termékeiket (nem kizárólag a szorosan vett fegyverexport területén, pl. védelmi ruházat és biztonsági felszerelés) a régióban. A kiállításról részletesebb információ az alábbi linkeken tekinthető meg:

 

http://issuu.com/asiandefense/docs/ds2015-sales-powerpoint_5-2-14.fina

 

www.asiandefense.com

 

Az elmúlt időszakban Délkelet-Ázsiában számottevő növekedés figyelhető meg a védelmi kiadások területén. 2014-ben a növekedés 3,3% volt, míg erre az évre 4,8%-ot prognosztizálnak. Az ASEAN tagállamok jelentős összegeket fordítanak védelmi iparuk fejlesztésére és korszerűsítésére is.

 

A jelentősebb délkelet-ázsiai államok védelmi kiadásainak egyenlege jelenleg 38,5 milliárd USD, 2016-ra pedig valószínűsíthetően el fogja érni a 40 milliárd USD-t, és a jelenlegi előrejelzések szerint a védelmi kiadások és katonai beszerzések növekedésének üteme 2020-ig folytatódni fog.

 

A jelenlegi thaiföldi kormány 5,27%-kal növelte a hadsereg beszerzésekre fordítható költségvetését annak érdekében, hogy modern technológiával tudják frissíteni az ország jelenlegi védelmi eszközállományát.