Üdvözöljük a

2017 a fejlesztés éve! | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2017 a fejlesztés éve!

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2017. január 12.

A Goodwill Consulting Kft. irodát nyitott Dunaújvárosban, ahol  a helyi iparkamarával szoros együttműködésben, felkészülten várják a közép-dunántúli régió vállalkozásainak érdeklődését.

Mind a pályázatok számát, mind a célterületekre szánt keretösszegeket tekintve kiemelkedő év lett a 2016-os év a hazai kis- és középvállalkozások számára. Nemcsak a kiírt pályázatok száma tört a magasra, a pályázókat is felfokozott fejlesztési kedv jellemezte. Több mint 800 milliárd forint vissza nem térítendő és több mint 300 milliárd forint kamattámogatott hitel vált elérhetővé a Magyarországnak szánt kkv-s keretekből. A hatalmas keretösszegek ellenére az innovációs és kapacitásfejlesztő pályázatokon volt a legmagasabb a pályázók aránya.

 

Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Kft. tulajdonosának prognózisa szerint 2017 várhatóan 730 milliárd forintot tartogat a vállalkozások számára, amelyből 571,52 milliárd vissza nem térítendő támogatás és 158,99 milliárd a kedvezményes hitel.    A fenti összegből több mint 450 milliárdos kerettel már több jelentős GINOP és VEKOP pályázat is megjelent a múlt év végén, amelyekben többek között kapacitás-fejlesztésre, innovációra, energetikára és informatikai fejlesztésre pályázhatnak a kis- és középvállalkozások. Ezeket a pályázatokat januártól már benyújthatják a pályázni vágyók. A cégeknek, a pályázatíróknak és a szektoroknak azonban fel kell készülniük, hogy a vissza nem térítendő támogatások aránya egyre inkább át fog billenni a visszatérítendő támogatások irányába. Ennek előjelei már megvannak: 0 százalékos kamattal lehet kamattámogatott, visszatérítendő támogatásokat igényelni. Ebben az esetben ugyanúgy benne van a pénz, de kamattámogatás formájában.

 

„A lényeg mindig az előkészítésen van, nem a pályázat megírásán, éppen ezért nagy hangsúlyt fektetünk az információátadásra. Regionális irodáinkat is ezzel a céllal nyitjuk, hogy a lehető legközelebb vigyük tudásunkat az ügyfelekhez.  Az előkészítéshez nagyon felkészültnek és tudatosnak kell lenni, hogy amikor a kiírás jön, már be is lehessen adni a pályázatot. Ennek egyik eleme az itt látható pályázati előminősítés, mely azon túl, hogy kifejezik az ügyfelek pályázási szándékát, betekintést engednek tanácsadóinknak a cég fejlesztési elképzeléseiről. Amíg a pályázati támogatások láthatóan nagy számban nyílnak meg, addig sarkalljuk az ügyfeleket a fejlesztésekre; minél több cégnek és önkormányzatnak szeretnénk segíteni. Nagy a tét a következő pár hónapban, hiszen a cél, hogy a teljes magyar keretet kiírják 2017-ben.” – hangsúlyozta Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Csatolt állományok: