Üdvözöljük a

Széchenyi Kártya Program – jelentős újdonság az uniós pályázatokban! | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Széchenyi Kártya Program – jelentős újdonság az uniós pályázatokban!

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2015. július 1.

Megjelentek a vállalkozások által leginkább várt új uniós pályázatok technológiafejlesztés, kapacitásbővítés és piacra jutás támogatására, és a pályázatokhoz mostantól automatikusan igényelhetők a Széchenyi Kártya Program uniós pályázatokhoz kapcsolódó hitelei.

Az előző ciklusban számos vállalkozás esett el támogatástól, mert nem volt elegendő pénze az önerőre, vagy az utófinanszírozás miatt nem tudta befejezni a beruházást.

 

De ez már nem jelenthet akadályt!

 

Mostantól, ha indulna a pályázatokon, de nem tudja biztosítani a szükséges önrészt vagy a megvalósításhoz fontos lenne, hogy ne csak utólag jusson hozzá az elnyert támogatás összegéhez, úgy a Széchenyi Kártya Program rendkívül kedvező, államilag támogatott Önerő Kiegészítő és Támogatást Megelőlegező hitelkonstrukciói* segíthetnek a finanszírozási problémák kiküszöbölésében.

 

Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel – évi nettó 0,5% kamattal!

Hitelösszeg:                                     0,5-50 millió forint

Futamidő:                                          1-5 év

Állami kamattámogatás:             5%/év**

Nettó kamat:                                    0,5%/év**

 


Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel - évi nettó 1% kamattal!

Hitelösszeg:                                      0,5-50 millió forint

Futamidő:                                         13-120 hónap

Állami kamattámogatás:             5%/év**

Nettó kamat:                                    1%/év**

 

 

Már a pályázat beadása előtt tájékozódjon a hiteligényléssel kapcsolatban a KAVOSZ, a VOSZ illetve a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák irodában, hogy megtudja, hogyan veheti igénybe a legmagasabb összegű támogatást!

Kérdése van? Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére! 06 40 200 427      ugyfelszolgalat@kavosz.hu

 

További információ: www.kavosz.hu

 

A technológiafejlesztéshez kapcsolódó újpályázatokról részletesen http://palyazat.gov.hu/ oldalon tájékozódhat, valamint az alábbi linken is talál hasznos információt: pályázati összefoglalók.

 

A hitelek általános csekély összegű támogatást tartalmaznak - a kamat- és kezesi díjtámogatás, valamint a garantőr intézmény kezességvállalása révén -, amely beleszámít a projektek maximális támogatás-intenzitási korlátjába.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. A két hiteltermékre vonatkozó részletes feltételeket a KAVOSZ Zrt. mindenkor hatályos Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzata és mellékletei tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a www.kavosz.hu weboldalon, valamint itt tájékozódhat mindkét hiteltípus igénylés feltételeiről is.

* A Programban a KAVOSZ Zrt., mint kezelő szerv és a Program működtetését, valamint a hitelkérelmek befogadását végző társaság jár el, a hitelbírálatra, pozitív hitelbírálat esetén a hitelszerződés megkötésére, a hitelnyújtásra a Programhoz csatlakozott és a két hitelterméket forgalmazó, a vállalkozás által választott hitelintézetnél kerül sor.

** Az állami kamattámogatás a 2015. december 31-ig megkötött hitelszerződések teljes összegére az adott ügylet futamidejének első 3 évére szól.  A hitelek évi nettó kamata az ügyfelek által ténylegesen fizetendő kamat mértékét jelenti, amely a kamat bázisát jelentő 1 havi BUBOR és a két hitelkonstrukcióhoz tartozó kamatfelár - jelenleg a Széchenyi Önerő Kiegészítő hitelnél 4,5%/év, Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitelnél 4%/év - összege az állami kamattámogatás mértékével csökkentve. Jelen tájékoztató anyag készítésekor érvényes 1 havi BUBOR=1,5%. A két hiteltermék kamata és valamennyi előforduló költsége, illetve díja megtalálható az adott hitelkonstrukció Kondíciós listájában.