Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Tíz év után először többen választották a szakképzést, mint a gimnáziumot

2019. szeptember 2.

Tíz év után először 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban tavaly, ez is jelzi, hogy a szakképzésé a jövő – mondta az innovációs és technológiai miniszter az országos szakképzési tanévnyitón szombaton Nyíregyházán.

Jelentkezés támogatott szakács és pincér mesterképzésre

2019. augusztus 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével jelentkezési lehetőséget biztosít Szakács és Pincér szakmában a mai kor követelményei és a piaci szereplők elvárásainak megfelelő igények szerint megújított tartalmú PILOT program keretében megrendezésre kerülő támogatott mesterképzésére.

Országos szakmai tanulmányi versenyek 2017/2018-as tanévben is

2017. november 17.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen a 2017/2018-as tanévben is meghirdeti az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV). Jelentkezési határidő: 2017. december 15.

VI. Illéssy Gasztro Kupa

2017. október 16.

A VI. Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny szakács-, pincér- és cukrásztanulóknak kerül megrendezésre, valamint felnőtt szakács és cukrász artisztika kategóriában lehet nevezni. Három évvel ezelőtt pedig hagyományt teremtettek azzal, hogy az eladó és/vagy kereskedő tanulóknak is élőmunkás versenyt hirdetnek. A verseny 2017. december 2-én (szombaton) kerül megrendezésre Kisújszálláson, az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolában. Nevezési határidő: 2017. november 22.

2017 Felelős Foglalkoztató Pályázat

2017. augusztus 18.

A 2016-os év sikerére, tapasztalataira és visszajelzéseire építve az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (OFA Nonprofit Kft.) az idei évben is meghirdeti "Az Év Felelős Foglalkoztatójapályázatát. Keresi az ország azon munkáltatóit, akik az emberi erőforrást vállalatuk legfontosabb értékeként kezelik, és akik munkavállalóik megtartása, fejlesztése és jólléte érdekében erőfeszítéseket is tesznek.

Változott a gyakorlati képzőhelyek számára biztosított alapnormatíva összege

2017. július 7.

2017. június 29-én lépett hatályba: a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény 8. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott alapnormatíva összege 2017. január 1-jétől 2017. december 31-éig 480 000 forint/fő/év.

Karriernap-állásbörze: kettősség jellemzi a munkaerő-piaci helyzetet

2017. április 12.

Nagyszabású karriernapra és munkaerő-piaci börzére várták az érdeklődőket tegnap a helyi egyetemen. Harminchat vállalkozás standja fogadta tegnap a Duna-Munka-Top program keretében megrendezett állásbörze résztvevőit.

Harmadszor indított támogatott mesterképzést a kamara

2017. március 23.

Ismét támogatott formában indult mesterképzés a városban a helyi kamara szervezésében, huszonnégyen vehetnek részt rajta, négy szakmában. Tegnap tartották a megnyitót.

Harmincnégyen jutottak be a válogató versenyek fordulójába

2017. február 17.

Az országos szakmai versenyek elődöntőjéből a válogató versenyekre rekord számban jutottak be végzés előtt álló fiatalok Dunaújvárosból, egyes szakmák esetében egész kimagasló volt az eredmény. Van tehát miért izgulni a most zajló, a döntő előtti fordulóban.

EuroSkills, WorldSkills nemzetközi versenyek versenyfelhívása

2017. február 9.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban, illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán, Budapesten.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a 45. WorldSkills versenyen

2019. augusztus 28.

Aranyérmet szerzett Simon Krisztián bútorasztalos a szakmák világversenyén Kazanyban, a 45. WorldSkills rendezvényen. A magyar csapat tagjai tizenegy Kiválósági Érmet kaptak a szakmájukban elért, átlag feletti teljesítményéért.

Napelemszerelő-képzés indul szeptemberben

2018. július 25.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már szinte mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik felismerik a megújuló energia hasznosításának előnyeit, meglévő és újépítésű ingatlanjaik áramellátására megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

Magyar sikerek Abu Dhabiban

2017. október 27.

Egy bronzérmet és kilenc kiválósági érmet nyertek a magyar versenyzők a fiatal szakmunkások világversenyén, a WorldSkills-en október 15-18. között Abu Dhabiban, ahol 51 szakmában mintegy 60 ország 1300 versenyzője indult. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviselte.

MÁV-csoport Nyílt nap

2017. szeptember 18.

A MÁV-csoport a vasút iránt érdeklődő fiatalok részére Nyílt napot szervez „XXI. századi technológia a MÁV-nál” címmel szeptember 27-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

„Általános iskolások pályaválasztása 2017” kutatás

2017. augusztus 7.

A 2017-es országos pályaorientációs vizsgálat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szervezésében valósult meg. Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet által elvégzett kutatás célja feltérképezni a pályaválasztás előtt álló, hetedik osztályos általános iskolás tanulók továbbtanulás és szakmaválasztás iránti érdeklődését, valamint szüleik pályairányítási szándékát. A kutatás közvetlen előzménye a 2014-es, a 2015-ös és a 2016-os országos pályaorientációs vizsgálat, amelyek koncepcióját a jelen tanulmány is szorosan követi. Az MKIK területi hálózata segítségével az adatfelvétel az egész ország területén 2017. március 27. és június 20. között zajlott le. Összesen 9217 hetedik osztályos tanuló válaszolt a kérdésekre. A mintát úgy alakították ki, hogy országosan reprezentatívnak legyen tekinthető.

Egy arany, két ezüst és egy bronz az idei Szakma Sztáron

2017. április 27.

A díjkiosztóval tegnap véget ért a tizedik Szakma Sztár Fesztivál, az országos szakmai versenyek döntője, szép helyi érdekeltségű eredményekkel. Helyezések, fotógaléria!

Karriernap-Állásbörze

2017. március 23.

Ismét megrendezik a Karriernap-Állásbörzét a Dunaújvárosi Egyetem A épületében április 11-én 9-től 13 óráig a Fejér Megyei Kormányhivatal, a városi önkormányzat, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, az egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum együttműködésében: a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak kiállítása, pályaorientációs és álláskeresési tanácsadások, cégbemutató előadások.

Pályázat képzőhely-ellenőrzési referens munkakörre

2017. március 3.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet képzőhely-ellenőrzési referens munkakörre. A jelentkezés határideje 2017. március 8.

Országos versenyek: lezajlottak az elődöntők, hétfőn eredmények

2017. február 10.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) írásbeli elődöntője sikeresen lezajlott a városban is, szerdán lehetett megtekinteni a kijavított vizsgafeladatokat.

Elismerés a Euroskills hazai résztvevőinek

2017. január 18.

Az év végén Göteborgban megrendezett EuroSkills verseny résztvevői és szakértői január 17-én elismerő okleveleket vettek át az MKIK székházában. A tizenhat magyar fiatalnak az elismeréseket Bihall Tamás, az MKIK oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és Fekete Balázs, az MKIK kézműipari alelnöke adta át. A magyar csapat tagjai mellett köszönetet mondtak a szponzoroknak és szakértőknek, akik hozzájárultak a sikeres versenyzéshez. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara