Üdvözöljük a

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás hírlevele | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás hírlevele

2010. szeptember 28.

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás aktuális hírlevelében a Partnerség a szakképzésben II. konferenciáról, pályaorientációs és szakmatörténeti vetélkedőről, egy induló felnőttképzésről, valamint a szolnoki TISZK konferenciáról olvashatnak.

Fejér TISZK Hírlevél (2010/12. – 2010. szeptember 22.)

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás hírlevele 

 

Partnerség a szakképzésben II. konferencia

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás (Fejér TISZK) tizenegy tagintézményében dolgozó pedagógusainak rendeztek konferenciát szeptember elején Gárdonyban. A Partnerség a szakképzésben II. című tanácskozáson – amelynek korábbi rendezvénye idén februárban a megyeházán zajlott – a szakmacsoportos bizottságok elnökei beszámoltak az elmúlt egy évben végzett munkájukról, amelynek során elkészítették a Fejér TISZK valamennyi szakmai képzésének moduláris beosztását, és a TISZK-szintű teljes modultérképet. A bizottságok elnökei ismertették a szakmai képzések fejlesztésére vonatkozó javaslataikat, kitérve a megvalósítás esetleges nehézségeire is. Az elhangzottak ismeretében a tanácskozás résztvevői felvetették egy, a döntéshozóknak szóló memorandum megfogalmazásának igényét. 

 

Pályaorientációs és szakmatörténeti vetélkedő

A gárdonyi Sport Beachen rendezett Pályaorientációs és szakmatörténeti vetélkedőn a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás tizenegy tagintézményének 10-10 fős diákcsapata vett részt. A szeptember 3-i rendezvény délelőttjén a diákok ügyességi, logikai és az oktatott szakmákhoz kapcsolódó versenyen vehettek részt, így festeni, bútor összerakni és füvet nyírni éppúgy kellett, mint felszolgálni vagy egészségügyi feladatokat megoldani. A délután folyamán pedig Középkori Kaszinón licitálhattak a megszerzett pontjaikkal. Az egész napos versenyt a Dunaferr Szakközépiskola csapata nyerte a Szabolcs Vezér Gimnázium és az Eötvös József Szakképző Iskola előtt. 

 

Induló felnőttképzés

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás életre hívásának egyik célja volt, hogy a megye területén járuljon hozzá az élethosszig tanulás lehetőségeinek a megteremtéséhez és bővítéséhez. Ennek részeként az ősz folyamán, a Fejér TISZK tagintézményeiben, a munkaerő-piaci igényekhez igazodó, gyakorlatorientált felnőttképzési tanfolyamok indulnak. Az első tanfolyam szeptember 22-én indul. A villamossági szabványok változásai című, várhatóan 12 fő részvételével zajló képzésnek a Fejér TISZK Dunaferr Szakközépiskolája ad otthont.

A képzésekről további részletek a hamarosan megjelenő prospektusban és Fejér TISZK honlapján. 

 

TISZK konferencia Szolnokon

Projektzáró konferenciát rendezet a nyári szünet utolsó napjaiban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei TISZK Szolnokon. A tanácskozáson – amelyen a Fejér TISZK munkatársai is részt vettek – ESZA-tájékoztató hangzott el TISZK-es pályázatok lezárását követő feladatokról. A gazdasági tárca helyettes államtitkára a szakképzés jövőjéről, a TISZK-ek helyéről és szerepéről beszélt a konferencián. 

 

Impresszum:

Fejér TISZK Hírlevél (2010/12. – 2010. szeptember 22.)

A Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás hírlevele

Felelős kiadó: Csányiné Pergel Andrea, munkaszervezet vezető

2400 Dunaújváros, Római krt. 51.

Felelős szerkesztő: Bajnai Zsolt, Picasso Média Kft. 30/991-1253, info@picassomedia.hu