Üdvözöljük a

A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásáról | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásáról

2010. június 22.

Tudta, hogy a szakképzési hozzájárulást felhasználhatja a dolgozók képzésére? Használja ki a lehetőséget, erősítse a céges csapat tudását! 

A szakképzési hozzájárulás intézménye biztosítja azt a lehetőséget minden Munkáltató számára, hogy az általa kifizetett éves bruttó munkabér 1,5%-át kitevő szakképzési hozzájárulásból a fizetendő hozzájárulás egy részét saját munkavállalói képzésére fordítsa.

Szakképzési hozzájárulás fizetésére kötelezett:

Minden gazdasági társaság, szövetkezet, állami vállalat, ügyvédi iroda, egyéni vállalkozó, sőt az a külföldi vállalkozás is, amely magyarországi telephellyel rendelkezik.

A szakképzési hozzájárulás felhasználásával kapcsolatos legfontosabb szabályok

Mikro- és kisvállalkozások a fizetendő hozzájárulás maximum 60%-át, egyéb hozzájárulásra kötelezettek a fizetendő járulék legfeljebb 33%-át fordíthatják saját munkavállalóik képzésének támogatására.

Mi finanszírozható a szakképzési hozzájárulásból?

a) a képzési díj

b) a képzéshez kapcsolódó felnőttképzési szolgáltatás díja,

c) a tankönyvek, taneszközök költségei,

d) a képzéssel összefüggő utazási és szállásköltsége

e) az a) pontban meghatározott képzés díjának részét képező általános közvetett költségek (adminisztrációs díj, bérleti díj, rezsiköltségek), a külön jogszabályban meghatározott vizsga- és vizsgáztatási díj, valamint a képzésben résztvevő munkavállaló a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (a továbbiakban: Szt.)

79. § (1) bekezdésében meghatározott személyi jellegű költségei az a)-d) pontban felsorolt elszámolható költségek összértékéig.

Forrás: Adófórum