Üdvözöljük a

Az országos válogató versenyt ismét a Hild középiskolában tartották | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Az országos válogató versenyt ismét a Hild középiskolában tartották

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2016. március 4.

A tegnapi megnyitóval vette kezdetét az országos szakmai verseny kétnapos válogató fordulója magasépítő technikus szakmában a Hild iskolában, tizenegy résztvevővel. Cikkünk kibővült a mai nap összefoglalójával!

A helyi szakképzés számára fontos elismerés, hogy a döntő előtti válogató verseny helyszíne már sok éve a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakközépiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája magasépítő technikus szakmában. Ezt emelte ki tegnapi megnyitón mondott beszédében is a helyi gyakorlati szakképzést koordináló Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara titkára, Hegyiné Tóth Noémi. A középfokú tanulmányaik elvégzése előtt álló, ifjú szakemberek számára már az is jelentős eredmény, hogy a válogató versenybe jutottak, hiszen szakmájukban ebben az évfolyamban a legjobbak között vannak.

 

Tizenegyen mérik ebben a fordulóban össze tudásukat, a legjobbak (öten-hatan) az április 18-20-án, a Hungexpón megrendezendő döntőn, a Szakma Sztár Fesztiválon küzdenek majd az aranyéremért, amelyből már többet sikerült hazahoznia a Hild diákjainak.

 

Idén egy tanulójuk küzd a válogatón a továbbjutásért, Csorbai Kornél, neki hasonló eredményt kívánunk, mint a tavalyi hildes résztvevőnek, aki aranyéremmel zárta a versenyt. És időben tovább visszamenve még számos fényes sikert említhetnénk az iskola múltjából. Reméljük, ez nem nehezedik túl nagy súlyként Kornél vállán.

 

A kétnapos válogató megszervezése hatalmas munkát jelent az iskola szakmai kollektívája számára, bár sokat segít a korábbi évek gyakorlata. És akkor még nem is beszélünk a döntőről, hiszen a Hungexpón is a Hild feladata lesz a szakmai megmérettetés szervezése.

 

A versenyfelelősön, Jankovicsné Grosz Melittán így a tegnapi megnyitón a gondos előkészítés ellenére talán még nagyobb drukk látszódott, mint a versengő diákokon. Pedig az ő karrierjük, szakmai jövőjük szempontjából nem kis előrelépést jelenthet a döntőbe jutás. És ahogy a városi kamara titkára fogalmazott megnyitó beszédében, az ottani sikeres szereplést az európai, vagy világversenyek követhetik, hiszen a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi porondjaira eljutni, a kontinens, vagy a világ legjobbjai között szerepelni életre szóló élményt jelent, egy kimagasló szakmai életpálya kezdete lehet.

 

A válogató verseny tegnap időterv, költségvetés készítésével, építésszervezési számítási feladatokkal kezdődött, ma gyakorlati, mérési feladatok megoldása során, majd szóbeli kérdésekre válaszolva kell a résztvevőknek bizonyságot adni tudásukról, szakmai felkészültségükről.

 

Borítóképünk: Jankovicsné Grosz Melitta és Hegyiné Tóth Noémi Méry Péter könyvét (A múltat nem eltörölni) adták át a verseny résztvevőinek

 

Frissítés:

A verseny két napja a tervek szerint zajlott le, a résztvevők szakmai alázattal, magas színvonalú tudással vettek részt az eseményen, tudtuk meg a délutáni zárást követően Jankovicsné Grosz Melittától. A vizsgabizottság (melynek elnöke Ladóczki Attila volt) is elégedett volt a versenyzők felkészültségével, magas szakmai tudásával, ügyességével, így remény van rá, hogy hat versenyző is bejuthat a döntőbe. Az írásbeli feladatok értékelését követően a vizsgabizottság várhatóan a jövő hét közepén ül majd össze, hogy döntsenek a válogató verseny eredményéről, a résztvevők sorrendjéről.