Üdvözöljük a

Foglalkozási Napló | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Foglalkozási Napló

Szerző: Dancs Viktória | 2010. március 24.

 

 

A szakiskolai tanulók gyakorlati foglalkoztatását ellátó gazdálkodóknak a költségeik visszaigényléséhez szükségük van a kamara akkreditációs tanúsítványára. Ennek kiállítása egy ellenőrzési vizsgálat eredménye, melyhez kapcsolódva a jogszabályváltozások miatt a vállalkozásnak be kell mutatni részünkre a fogallakozási naplót és a tanulók bérejegyzékeinek másolatait is.

 

A szakképzési hozzájárulásról és a szakképzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. törvény végrehajtására vonatkozó 13/2004-es (IV. 27.) OM rendelet 8.§ (5.) bekezdés az alábbiakat tartalmazza: “A tanúsítvány kiadásához a képzőhely köteles mellékelni a területi kamara részére a foglalkozási napló és a tanulószerződés esetén fizetendő pénzbeli juttatás kifizetését igazoló dokumentum hitelesített másolatát.”

 

A területi gazdasági kamara tanúsítványát csak akkor áll módunkban kiadni, amikor ezek a papírokat hiánytalanul bemutatják.

 

A kamarai tanúsítvány hiányában a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet Támogatás- és bevalláskezelési Igazgatósága nem folyósítja a visszatérítési igényt.

 

Az alábbi állományban letölthető egy üres formanyomtatvány azon vállalkozások részére, akik még most kezdik a gyakorlati oktatást.

 

Csatolt állományok: