Üdvözöljük a

Hat érmet hoztunk haza a szakmunkások Európa-bajnokságáról | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Hat érmet hoztunk haza a szakmunkások Európa-bajnokságáról

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2016. december 5.

Két ezüst és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán (EuroSkills) Göteborgban - írja az MTI.

A 2016. évi göteborgi EuroSkills versenyen 35 szakmában 28 országból mintegy ötszáz fiatal szakmunkás mérte össze tudását december 1-3. között. A 16 magyar fiatal tizennégy szakmában indult a versenyen. Ezüstérmes lett a Tóth Bence és Vajgel Viktória alkotta informatikai csapat (IT specialista), Stadler Bence épületasztalos, bronzérmet szerzett Molnár Zsófia virágkötő, Pányi Péter hegesztő, Szöllősi-Vágó Éva fodrász és Beke Barbara szépségápoló. A nemzet legjobbja elismerést az informatikai csapat, Tóth Bence és Vajgel Viktória kapta. Kiválóság érmet kapott Varga Tamás ápolás és gondozás, Liszi Roland bútorasztalos, Zilahi Krisztián László és Balázs Dávid mechatronika szakmában.

 

A magyar csapat az átlagpontszámok alapján az 5. helyen, az éremtáblán a 8. helyen végzett 28 ország között.

 

A vasárnap kihirdetett eredményt Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy értékelte, hogy a magyar csapat megállta a helyét, nagyon erős versenyben, az EuroSkills történetének legnépesebb mezőnyében érte el a kiváló, tisztességes eredményt. Rengeteg munkát fektettek be a versenyzők, a felkészítők, a vállalatok. Mindez jó alapot teremt a 2018-as budapesti EuroSkills verseny megrendezéséhez. Figyelemre méltó, hogy a szépséggel kapcsolatos területen - fodrászat, szépségápolás, virágkötészet - három versenyző is érmet szerzett, a hegesztés területén pedig a fiatal magyar szakmunkás nagyon erős mezőnyben került a dobogóra. Utóbbi azt az üzenetet hordozza, hogy a magyar újraiparosításnak vannak szakmai bázisai. mondta az MKIK elnöke.

 

A záró eseményen a svéd házigazdák az EuroSkills zászlóval átadták stafétabotot a következő versenyt, a 2018. évi budapesti EuroSkillst szervező Magyarországnak.

 

Forrás: Index, SkillsHungary.hu